SNORKELING ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΜΠΟΛΗ

Η εκδρομή ξεκινάει από το λιμάνι της Καρύστου στις 10:00 π.μ. Ταξιδεύουμε με ένα φουσκωτό 9 μέτρων με πορεία την περιοχή του Κάβο Ντόρο (Κάβος του Χρυσού). Πραγματοποιείται ξενάγηση σε όλες τις παραλίες της περιοχής, πηγαίνοντας προς την Αρχάμπολη, οι οποίες είναι οι εξής: Άγιοι, Κάλαμος, Καστρί (αρχαία Γεραιστός), Λιβάδι, Ποτάμι, Λινάρι, Ευαγγελισμός και Αρχάμπολη. Μετά την παραλία της Αρχάμπολης μεταφερόμαστε σε ένα σημείο, όπου η θάλασσα έχει εισχωρήσει στο βουνό σχηματίζοντας ένα σημείο απερίγραπτης ομορφιάς και σας δίνουμε τον εξοπλισμό για snorkeling, ο οποίος περιλαμβάνει μάσκα, αναπνευστήρα, βατραχοπέδιλα και κοντή στολή. Εκεί με τη συνοδεία δύο εκπαιδευτών μέσα στο νερό, σας ξεναγούμε σε ένα σημείο, με τους βράχους να σχηματίζουν μοναδικούς κυματισμούς στις αποχρώσεις των χρωμάτων του μωβ και του μπορντό. Στη συνέχεια, γίνεται μεταφορά στη σπηλιά της Ζαχαριάς, όπου το σκάφος μπορεί να εισχωρήσει και να φτάσει στο βάθος της σπηλιάς που βρίσκεται αμμουδιά και μπορείτε να κολυμπήσετε. Έπειτα, μεταφερόμαστε ακριβώς δίπλα, όπου βρίσκεται η παραλία της Ζαχαριάς με πανέμορφα χρώματα στους βράχους και δύο καταρράκτες να πέφτουν στην αμμουδιά. Εκεί σας προσφέρουμε σνακ και αναψυκτικό. Στη συνέχεια όποιος επιθυμεί μπορεί να περπατήσει μαζί μας μέσα στη ρεματιά και στα πλατάνια, για να φτάσουμε στον παλιό νερόμυλο της Ζαχαριάς και συνεχίζοντας από εκεί καταλήγουμε σε ένα εκκλησάκι, χτισμένο στα ερείπια ενός αρχαιολογικού ναού. Μετά, μεταφερόμαστε με το φουσκωτό στην παραλία της Αρχάμπολης, όπου φοράμε ξανά τις μάσκες και τα βατραχοπέδιλα και κολυμπάμε στις σπηλιές που βρίσκονται στην παραλία, βγάζοντας υποβρύχιες φωτογραφίες. Τελειώνοντας το snorkeling, σας προφέρουμε μεσημεριανό φαγητό με σαλάτα για συνοδευτικό και κρασί. Αφού ξεκουραστούμε, γίνεται ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχάμπολης και στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, επιβιβαζόμαστε στο σκάφος και κατευθυνόμαστε προς την παραλία του Διπόταμου. Στο βάθος της παραλίας υπάρχει μια λίμνη με γλυκό νερό και καταρράκτες, όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί μια μικρή ανάβαση, βγάζοντας γραφικές φωτογραφίες δίπλα στους καταρράκτες. Στο τέλος της εκδρομής, είναι απαραίτητο λίγο δροσερό καρπούζι, το οποίο και σας προσφέρουμε και επιστρέφουμε στο λιμάνι της Καρύστου στις 19:30.

ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΑ αν ο καιρος (λογω Κάβο-Ντόρο) δεν μας αφήσει να πλεύσουμε προς Αρχάμπολη τότε 

 

SNORKELING ΣΤΟΥΣ ΠΕΤΑΛΙΟΥΣ

Η εκδρομή ξεκινάει από το λιμάνι του Μαρμαρίου στις 10:00 π.μ. Ταξιδεύουμε με ένα φουσκωτό 9 μέτρων στο σύμπλεγμα των Πεταλιών, όπου πραγματοποιείται ξενάγηση και παράλληλα αφηγούμαστε την ιστορία των νησιών, η οποία σχετίζεται με την εξοχική βασιλική κατοικία, τη βίλα του Πικάσο και άλλων διάσημων της εποχής που έκαναν τις διακοπές τους εκεί. Στη συνέχεια σταματάμε σε ένα υπήνεμο κολπάκι με γαλαζοπράσινα νερά και μεγάλο ενδιαφέρον στη θαλάσσια ζωή, όπου σας δίνουμε τον εξοπλισμό για snorkeling, ο οποίος περιλαμβάνει μάσκα, αναπνευστήρα, βατραχοπέδιλα και κοντή στολή. Εκεί με τη συνοδεία δύο εκπαιδευτών μέσα στο νερό, σας ξεναγούμε στις ομορφιές του σημείου, βγάζοντας υποβρύχιες φωτογραφίες. Μία ώρα αργότερα, επιβιβαζόμαστε στο σκάφος και μεταφερόμαστε σε μια από τις ωραιότερες παραλίες των νησιών, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ή να κολυμπήσετε, έχοντας ελεύθερο χρόνο άλλη μια ώρα και σας προσφέρουμε φρούτο, αναψυκτικό και σνακ. Τέλος, επιβιβαζόμαστε ξανά στο σκάφος και μεταφερόμαστε στο λιμάνι του Μαρμαρίου στις 14:00.

Υστερα θα εχουμε αρκετο χρονο να επισκευτουμε το CASTELLO ROSSO.

Το ΚοκκινόκαστροΚαστέλο Ρόσσο ή φρούριο Καρύστου είναι μεσαιωνικό κάστρο το οποίο βρίσκεται στη νότια Εύβοια. Είναι κτισμένο στους πρόποδες του όρους Όχη


Φόρμα Συμμετοχής

Outdoor Animator

Γιάννης Αλεξόπουλος

Πιστοποιημένος Συνοδός-Εμψυχωτής Τ.Υ.Δ.Α Μέλος του Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Σ.Ε.Τ.Ε και στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργοδοτών Τ.Υ.Δ.Α., EC-OE. Ειδικός Φρουρός, Αθλητής Ορεινού Τρεξίματος, Πιστοποιημένες Γνώσεις ΚΑΡ.ΠΑ-BLS-AED, μέλος της Ε.ΠΟ.ΜΕ.Α (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αλεποχωρίου).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σε απόσταση 200 χλμ. από την Αθήνα και περίπου 2,50 ώρες δίνουμε το ραντεβού μας 10.00 το πρωί στην Κάρυστο οπου θα μας παραλάβει το σκάφος του Dikelas Dive Center.

Το Dikelas Dive Centre είναι πιστοποιημένο καταδυτικό κέντρο Padi 5 star.

Το καταδυτικό  κέντρο λειτουργεί από το 2007 παρέχοντας άριστες υπηρεσίες εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων κατάδυσης. Ο ιδιοκτήτης, Κυριάκος Δικέλας, και το εξειδικευμένοι συνεργάτες του θα μας ξεναγήσουν στα μυστικά του υποβρύχιου κόσμου της Νότιας Εύβοιας με ασφάλεια αποκομίζοντας αξέχαστες εμπειρίες.
Ένα μικρό δείγμα των dive sites είναι:Το Ναυάγιο της Πλατουράδας,Το Ναυάγιο στο Ποτάμι,Το Ναυάγιο της Αρχάπολης,Ύφαλος της νησου Μαντίλι, Τοίχοι των Πεταλιών κ.α.

 

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ:

Πραγματοποιείται ξενάγηση σε όλες τις παραλίες της περιοχής, πηγαίνοντας προς την Αρχάμπολη οι οποίες είναι οι εξής: Άγιοι, Κάλαμος, Καστρί (αρχαία Γεραιστός), Λιβάδι, Ποτάμι, Λινάρι, Ευαγγελισμός και Αρχάμπολη.


ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν χρειαζεται εξοπλισμος, μας τα παρεχει ολα το Dikelas Dive Centre.

  • Εξοπλισμό για snorkeling, ο οποίος περιλαμβάνει μάσκα, αναπνευστήρα, βατραχοπέδιλα και κοντή στολή.
  • Συνοδεία δύο εκπαιδευτών μέσα στο νερό
  • Σνακ και αναψυκτικό
  • Μεσημεριανό φαγητό με σαλάτα για συνοδευτικό και κρασί.
  • Δροσερό καρπούζι στην επιστροφή.
  • υποβρύχιες φωτογραφίες.

 

Πούλμαν δεν θα υπάρχει και θα κινηθούμε με τα δικά μας οχήματα μέχρι την Κάρυστο

Αν χρειάζεστε θέση σε αμάξι δηλώστε το στην φόρμα συμμετοχής

 

Το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή SNORKELING ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΜΠΟΛΗ είναι στα 125 ευρώ το άτομο.

Εναλακτικά(αν δεν μας κάνει τη χάρη ο καιρός)...

SNORKELING ΣΤΟΥΣ ΠΕΤΑΛΙΟΥΣ. Το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή είναι στα 85 ευρώ το άτομο.

 

Διαθέσιμες θέσεις για την δραστηριότητα 15

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μετά την πανδημία βιώνουμε μία πραγματικότητα στην οποία εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε και να την ελέγξουμε, για αυτό τον λόγο είναι ευθύνη όλων μας η προστασία και η πρόληψη της δημόσιας υγείας.

 

Για να λάβετε μέρος στην εξόρμηση μας θα επιθυμούσαμε:

  • Μη συμμετοχή σε περίπτωση αδιαθεσίας
  • Self-test ή Rapid-test 1 μέρα πριν την δραστηριότητα
  • Απολύμανση χεριών τακτικά και τήρηση κανόνων υγιεινής

 


ΆτομαΗμερομηνίαΔιάρκεια
1531/07/20221 ημέρες