ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΡΑΘΙΣ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ

🔸Το Φαράγγι του Περιστεριώνα βρίσκεται στον ποταμό Κράθι, στην Ακράτα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο φαράγγι που το πλάτος στον πυθμένα δεν ξεπερνά τα 5-6 μέτρα ενώ στο στενότερο σημείο του το πλάτος μειώνεται αισθητά στα 2 μέτρα.

🔸Έναρξη της διαδρομής μας από τη γέφυρα του Βουτσίμου κοντά στην Ακράτα.  Πέρνοντας ένα σύντομο κατηφορικό μονοπάτι, με έντονη κλίση, το οποίο θα μας βγάλει στη κοίτη του ποταμού Κράθι από όπου θα ξεκινήσει η ποταμοδιάσχιση.  Ακολουθούμε τη φορά του ποταμού ώσπου θα φτάσουμε στην είσοδο του στενού Φαραγγιού.

🔸Κίνησης σε πεδίο με κροκάλες, βράχια, νερά

🔸Οι πανύψηλοι κάθετοι βράχοι και στις δύο πλευρές του, που φθάνουν σε ύψος τα 40-50 μέτρα κόβουν την ανάσα, ενώ τα νερά και οι καταρράκτες δημιουργούν μία μαγική εικόνα.

🔸Ο ποταμός Κράθις, πηγάζει από τον Χελμό και έχει αρκετές πηγές. Η πιο γνωστή από την αρχαιότητα, είναι τα Ύδατα της Στυγός ή Αθάνατο Νερό όπου κατά την παράδοση βαπτίστηκε ο Αχιλλέας για να γίνει άτρωτος. Μια δεύτερη πηγή είναι το Κρυονέρι, στο δάσος της γειτονικής Ζαρούχλας. Τα νερά των δύο αυτών πηγών ενώνονται στο ύψος του οικισμού της Περιστέρας, σχηματίζοντας ένα ενιαίο ποτάμι που διασχίζει το ορεινό τοπίο της περιοχής σχηματίζοντας μαιάνδρους, μικρούς καταρράκτες και το εντυπωσιακό φαράγγι του Περιστεριώνα.

🔸Η ομορφιά του φαραγγιού είναι καθηλωτική ενώ στα μέσα περίπου της διαδρομής, νερό πέφτει από ψηλά θυμίζοντας το φαράγγι Πάντα Βρέχει στην Ευρυτανία. Η διάσχιση είναι σχετικά εύκολη και προτείνεται για ενήλικες και για παιδιά άνω των 12 ετών.

ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ

🔸Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον Δήμο Αιγιαλείας του Νομού Αχαΐας, σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου, στις πλαγιές του Χελμού. Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε στην περιοχή φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθι. Η λίμνη έχει επιφάνεια περίπου 8,3 στρέμματα και βάθος περίπου 80 μέτρα. Γύρω και κοντά στη λίμνη μπορεί κανείς να κάνει πεζοπορία, όπου το πράσινο και η θέα θα τον αποζημιώσει. Κοντά στη λίμνη υπάρχουν τα χωριά Περιστέρα, Αγία Βαρβάρα, και Ζαρούχλα. Το όνομα της λίμνης προέρχεται από το χωριό Τσιβλός το οποίο καταπόντισε μερικώς μετά την κατολίσθηση. Η τοπική παράδοση την ονομάζει και Μαυρολίμνη για το κακό που προξένησε.

🔸Σήμερα η λίμνη Τσιβλού είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Αποτελεί επίσης δημοφιλή προορισμό αναψυχής και περιπάτου.


Φόρμα συμμετοχής

🧢 Outdoor Animator

Γιάννης Αλεξόπουλος

🔸Πιστοποιημένος Συνοδός-Εμψυχωτής Τ.Υ.Δ.Α. 🔸Μέλος του Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Σ.Ε.Τ.Ε και στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργοδοτών Τ.Υ.Δ.Α., EC-OE. 🔸Πιστοποιημένες Γνώσεις ΚΑΡ.ΠΑ-BLS-AED 🔸Μέλος της Ε.ΠΟ.ΜΕ.Α (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αλεποχωρίου). 🔸Πιστοποιημένος Ειδικός Φρουρός 🔸Αθλητής Ultra Ορεινού Τρεξίματος

✅ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

🔸To ραντεβού μας είναι  10:30 το πρωί στη γέφυρα του Βουτσίμου.

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: https://maps.app.goo.gl/AtLPcbhaztDE63Mu9

🔸Η επίσκεψη στο φαράγγι θα μας πάρει μια ώρα(3 χιλ.) πάνω κάτω και μετά πέρνουμε τα οχηματά μας και ανηφορίζουμε για την Λίμνη.

🔸Σε 30΄ λεπτά βρισκόμαστε στην Λίμνη Τσιβλού, παίρνουμε τα στρωματά μας και ετοιμαζόμαστε να  απολαύσουμε υπό την επίβλεψη  του Κωνσταντίνου Μαρκοζή ένα μάθημα Γιόγκα που θα μας φέρει την ηρεμία σε αρμονία με το περιβάλλον.

🔸Η γιόγκα είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα που εναρμονίζει τη πρακτική άσκηση για το σώμα και πνευματική αναζήτηση. Στη πρακτική μας θα ακολουθήσουμε το σύστημα vinyasa, διαδοχικές θέσεις που εστιάζουν σε ένα θέμα. Τι καλύτερο θέμα να επιλέξουμε όταν θα βρισκόμαστε δίπλα από μια καταγάλανη λίμνη και ανάμεσα στα δέντρα από τη 'γείωση'.

🔸Θέσεις χαλάρωσης, αλλά και θέσεις ισορροπίας θα μας γειώσουν και θα μας συνδέσουν με τη φύση.

 

YOGA INSTRUCTOR: ΜΑΡΚΟΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

🔸200H Yoga vinyasa Rishikesh India

🔸200H Yoga vinyasa Enosis

🔸50H Aerial yoga aerial life

🔸Προπονητική κολύμβησης Γ' κατηγορίας Γ.Γ.Αθλητισμού

🔸Βοηθός φυσικοθεραπείας

🔸Πρώτες βοήθειες ερυθρός Σταυρός

 


✅ ΤΑΒΕΡΝΑ

🔸Μετά την δράσης μας θα υπάρχει φαγητό στην ταβέρνα μέσα στην λίμνη Τσιβλού 'Ο Παράδεισος'

🔸Δηλώστε το στην φόρμα συμμετοχής: Προαιρετικά 15 ευρώ (το μενού θα σας σταλεί με email)


✅ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 • Σνακ
 • Δετό παπούτσι για την μικρή μας πεζοπορία(παλαιό γιατι θα
  μπούμε στα νερά και θα βραχούμε)
 • νερό
 • Μαγιό
 • Πετσέτα
 • Καπέλο
 • Αντιηλιακό
 • Στρώμα γυμναστικής για το μάθημα Yoga
 • Αδιάβροχη τσάντα
✅ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ:
 • Φαρμακείo
 • Πιστοποιημένες Γνώσεις ΚΑΡ.ΠΑ-BLS-AED
 • Τελευταίας τεχνολογίας Gps + Glonas
 • Σωστούς χάρτες
 • Ενδοεπικοινωνία
🔹Πούλμαν δεν θα υπάρχει σε αυτήν την δράση μας και θα κινηθούμε με τα δικά μας οχήματα.
🔹Σε κάθε όχημα αναλογούν 4 άτομα όπου μοιραζόνται τα έξοδα.
✅Δηλώστε στην φόρμα συμμετοχής αν χρειάζεστε θέση σε αυτοκίνητο ή αν διαθέτετε θέση σε αυτό.
Κινούμαστε εύκολα και γρήγορα.
🔹Το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή είναι 25 ευρώ άνα άτομο και περιλαμβάνει:
✅ Αναγνώριση,σχεδιασμός και υλοποίηση της δράσης
✅ Ξενάγηση στο φαράγγι Περιστεριώνα
✅ Μάθημα yoga vinyasa
✅2 έμπειρους συνοδούς/εμψυχωτές
✅Ξύλινα αναμνηστικά

Κατηγορία Β

Πεζοπορικές αναβάσεις από 6 έως 8 ωρών σε χαμηλά βουνά, με ή χωρίς χιόνι. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι με καλή όμως φυσική κατάσταση και ανάλογο εξοπλισμό.


Φόρμα Συμμετοχής
ΆτομαΗμερομηνίαΔιάρκεια
2501 / 10/ 20231 ημέρα