Η Δίρφυς, πλέον γνωστή και ως Δίρφη, είναι σημαντική οροσειρά της κεντροανατολικής Εύβοιας. Το Δέλφι στα 1.743 μέτρα, αποτελεί την υψηλότερη κορυφή της. Εξαιρώντας τα βουνά της Κρήτης είναι το ψηλότερο βουνό της νησιωτικής Ελλάδας.

Στην αρχαιότητα επί της κορυφής της φερόταν αρχαίο ιερό της Διρφύας Ήρας. Σημαντικότερα χωριά της Δίρφυος είναι η Στενή Δίρφυος, που αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου Διρφύων, που βρίσκεται στη δυτική παρυφή του όρους, και οι Στρόπωνες που βρίσκονται στην ανατολική πλαγιά.


Mountain guide

Γιάννης Αλεξόπουλος

Συνοδός βουνού, αθλητής ορεινού τρεξίματος, μέλος της Ε.ΠΟ.ΜΕ.Α (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αλεποχωρίου).

Mountain guide

Έλενα Γάντζου

Απόφοιτη ΕΚΠΑ Τμήμα Νοσηλευτικής, τριαθλήτρια, Indoor Cycling Instructor και λάτρης της φύσης και περιπέτειας.

Πρόγραμμα

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το καταφύγιο ‘Μ. Νικολάου’ (1120 μ.) με στόχο να φτάσουμε στην κορυφή και στέγη της Εύβοιας, όπου θα απολαύσουμε τη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου


Διαδρομή

Η ανάβαση αρχίζει με έντονη κλίση και κακοτράχαλο έδαφος.

Από εκεί Το μονοπάτι έχει κίτρινη και κόκκινη σήμανση και ακολουθεί τη ΝΑ ράχη. Επιστροφή από τα ίδια. Ο καθαρός χρόνος ανάβασης κατάβασης είναι 4-4.30 ώρες υπο φυσιολογικές συνθήκες.

Μετρητική ανάλυση μονοπατιού Μπρός-πίσω:
Μήκος: 6.600 m
Χρόνος: 4 ώρες
Ελάχιστο υψόμετρο: 1120 m
Μέγιστο υψόμετρο 1743 m
Συνολική ανάβαση: 690 m


Πότε

18/10

Απόσταση

6,6 χλμ.

Θετ. Υψομετρική

690

Ημέρες

1

Κατηγορία Β

Πεζοπορικές αναβάσεις από 6 έως 8 ωρών σε χαμηλά βουνά, με ή χωρίς χιόνι. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι με καλή όμως φυσική κατάσταση και ανάλογο εξοπλισμό.


ΆτομαΗμερομηνίαΔιάρκεια
2028 / 08 / 20201 ημέρες